Бърза доставка за 24 часа!

5 съвета за избор на качествени детски обувки

Светът на децата е пъстър и изпълнен с нови приключения всеки ден. В момента, в който най-малкият член на вашето семейство започне да прави първите си опити за самостоятелни крачки, вие трябва да помислите за неговата сигурност и опора. За да бъдат дните му максимално безгрижни, вие като родители трябва да се погрижите за техния комфорт. А знаейки колко активни и пъргави са малчуганите през повечето време, то най-добрият вариант за това е като започнете от избора на качествени детски обувки. 

Макар много от родителите да подценяват важността на тази част от визията на своето дете под претекст, че детето бързо ще съсипе или израсне своите обувки, това всъщност е един от най-важните елементи за правилното развитие на малките ни съкровища. Именно затова сме ви приготвили кратък списък от 5 съвета за избор на качествени детски обувки. Ако тепърва навлизате в света на родителството или все се притеснявате дали сте избрали подходящ модел, продължавайте да четете и със сигурност следващия път, в който се наложи да купувате детски обувки, изборът ще бъде песен!

1. Избор на правилен размер

Детското краче расте буквално с всеки изминал ден и е огромно предизвикателство да изберете обувка, която да пасва перфектно. Ние, от Kidz.bg, препоръчваме да избягвате остарелите разбирания за закупуване на някоколко размера по-големи обувки, за да могат да бъдат носени по-дълго време. По този начин вие не само не спестявате, тъй като обувките се амортизират бързо, имайки предвид детските игри, но и рискувате да нарушите правилното развитие на детското краче, тъй като няма да има стабилна опора.

За детето е трудно да разбере първоначално дали даден чифт му пасва перфектно и дали е удобен, а за вас сме сигурни, че винаги има доза притеснение. За да намалите тези тре ви съветваме да поставите детското краче върху стелката. Това е най-добрият вариант да се ориентирате кой размер обувки да изберете. Пръстите на детето трябва да достигат най-долната линия и да не преминават най-горната. Така ще бъдете сигурни, че ще има достатъчно място за свободно движение и същевременно кракът ще бъде максимално стабилен.

2. Заложете на качествени материали

Детската мода предлага разнообразни модели обувки, изработени от най-различни материали. Съветваме ви да изберете дишащи материи, за да избегнете изпотяване и спарване на детското краче. Предвидете различни варианти спрямо това къде и кога детето ще ги носи. За по-студените дни изберете обувки, които са непромокаеми и едновременно достатъчно топли. През лятото заложете на дишащи обувки или отворени модели, за да избегнете раздразнения на нежната детска кожа. 

Избягвайте да купувате обувки от изкуствени материали. Стелката на детските обувки е също толкова важна, колкото и външната част. Уверете се, че тя също е изработена от качествени материи, които осигуряват комфорт и абсорбират влагата.

3. Форма на обувката

На пръв поглед може да звучи нелепо, но обувките трябва да имат правилна форма - на стандартна обувка. Някои дизайнери могат да бъдат доста креативни и на моменти да избягат от правилната форма. И колкото и красиви да са дадени модели, ако не са изработени по правилния начин, то не харчете парите си за нещо, което няма да бъде удобно на вашето дете. Формата е изключителна важна, за да расте и да се развива крачето на вашето мъниче правилно. Дори най-малките изменения мога да доведат до сериозни проблеми в бъдеще. Бъдете внимателни в избора.

4. Дизайн на детските обувки

Разнообразието от модели е огромно. От огромния избор от цветове до различни картинки и апликации, които красят обувката, изборът със сигурност не е лесен. Допитайте се до детето. Нека то само ви насочи какво му харесва и какво не, за да сте сигурни, че ще бъде щастливо и би носило своите обувки с удоволствие. Дали ще заложите на светещи модели, за които всички деца мечтаят или удобни класически кецове - изборът е ваш, но не забравяйте, че детето ви е най-важно и то също има своите предпочитания. Доверете му се. В противен случай рискувате при всяка удобна възможност обувките да бъдат свалени в знак на протест. Завършете визията на вашето съкровище по най-добрия начин, сигурни сме че няма да да не откриете подходящ модел в това изобилие от дизайни!

5. Изберете модели, лесни за обуване и събуване

Децата са достатъчно умни, за да се справят перфектно със свалянето на своите дрехи и обувки, дори когато няма видима причина. Затова ви съветваме да изберете модели, които са лесни за обуване и събуване, за да спестите излишно време. Всички знаем колко досадно е да загубиш 10 минути сутрин, докато връзваш детските обувки и след 5 минути те вече не са на мястото си. Изберете модели с лепенки, цип или с ластици, които осигуряват лесното им обуване. Така не само ще улесните себе си, но и ще сте сигурни, че вашият мъник няма опасност да се спъне в развързана връзка например.

Изборът на качествени и удобни детски обувки е от изключителна важност за правилното развитие на детето. Не подценявайте тази задача! Информирайте се добре за различните марки и модели. Потърсете съвети от други родители и най-важното, следете детското краче. Дори при най-малките признаци за проблем вземете мерки и се консултирайте с ортопед. Не забравяйте, че детето ви е най-важно! Погрижете се то да расте здраво и щастливо, за да бъдете и вие такива!


Още новини

5 съвета за избор на качествени детски обувки

5 съвета за избор на качествени детски обувки

Светът на децата е пъстър и изпълнен с нови приключения всеки ден. В момента, в който най-малкият член на вашето семейство започне да прави първите си опити за самостоятелни крачки, вие трябва да помислите за неговата сигурност и опора.


Качество и стил: Защо Mayoral е водеща марка за детски дрехи?

Качество и стил: Защо Mayoral е водеща марка за детски дрехи?

В света на детската мода, едно име няма как да остане незабелязано: това на Mayoral. Известна със своите стилни и качествени детски облекла, Mayoral е марка, обичана не само от децата, но и от техните родители и предпочитана от години. Но какво точно прави марката толкова популярна? 


Последвайте ни:

Facebook Instagram
Visa Mastercard Maestro